I've got mail!

Fullt upp här i Norge med jobbet, har jobbat extra de senaste dagarna.

Hehe, igår kom det in en svensk kvinna som skulle beställa en plain cheese med bara ost och kött. Hon försökte verkligen prata norska med mig, problemet är att jag inte förstod hennes norska och hon hajade inte att jag snackade svenska. Alltså inte alls!! Jag pratade bara svenska med henne och hon pratade norska med mig. Lustig situation... Men tillslut fick jag fram vad hon skulle ha, hon fick sin beställning och hon sa hejdå och tack så mycket på NORSKA! Stackars kvinna, hade varit lättare för både henne och mig om hon hade hållit sig till svenskan. Men jag tror på fullt allvar att hon aldrig hann förstå att jag var svensk.

Idag har jag åkt buss för första gången! Wii, stolt. Tog mig in till Ålesund för att betala hyran, bara en sådan sak liksom! Visste inte var bussen stannade eller var den gick hem... det senaste hade jag dock en aning om. Med min tur så stannade bussen i Ålesund 50 meter från banken, och den gick hem därifrån jag trodde. Så det löste sig bra!

Behöver städa också... hmm, det gör jag imorgon. Börjar inte förens tre då. Har soft schema då jag oftast börjar efter tolv men tiderna varierar väldigt.

Jo, har fått mitt första brev också! hihi! Inget riktigt brev utan mitt skattekort, men det vart post i alla fall!


My day!

Jag är på god väg att sova in alla förlorad sömn de senaste tre åren. Hehe!

Vaknade av att regnet smattrade trivsamt på taket, ihärdigt smattrande. Går upp och märker att det är hagel... trevligt. De ringer in mig från jobbet och jag ska precis gå hemifrån när haglandet trappas upp. Fy fan! Som tur är slutar det hagla efter någon minut men regnet det fortsätter dock. Får gå till jobbet i ösregn! Jobba i några timmar och sen skulle jag handla. Handlar på Coop, och börjar gå hem igen med min svintunga påse. Självklart, börjar det hagla igen när jag varit på språng i några minuter. Det haglar hela vägen fram tills jag svänger in på min gata. Då slutar ruskvädret och solen tittat fram. Det är inte sant tänker jag... sorgligt nog så var det ju det. Fick en bra möjlighet att testa mitt nya te med kanel, äpple och russinsmak när jag kom innanför dörren med stelfrusna fingrar. Det var mysigt... och levande ljus!

Ja, inte så mycket mer att säga... fick klagat av mig på vädret lite. Regn har jag inget emot men HAGEL kom igen, det gör ju ont!

Vill ha Albert


It's raining again

Will you stand above me?
Look my way, never love me
Rain keeps falling, rain keeps falling

Down, down, down
If it's gonna be a rainy day
There's nothing we can do to make it change
We can pray for sunny weather
But that won't stop the rain
Feeling like you got no place to run
I can be your shelter 'til it's done
We can make this last forever
So please don't stop the rain

It's Raining Men! Hallelujah! - It's Raining Men! Amen!
I'm gonna go out to run and let myself get
Absolutely soaking wet!
It's Raining Men! Hallelujah!
It's Raining Men! Every Specimen!
Tall, blonde, dark and lean
Rough and tough and strong and mean
God bless Mother Nature, she's a single woman too
She took off to heaven and she did what she had to do
She taught every angel to rearrange the sky
So that each and every woman could find her perfect guy



I Miss Buffy!

Haha! Hittade precis världens roligaste album på Spotify; "I Miss Buffy! Megan Gogerty's awesome tribute album". Här kommer tio superroliga låttitlar om man är lite insatt ^^

1. Joss is the Boss (give him your money)
2. Daddy Issues (Giles Giles Giles)
3. Kinda wish D'hoffryn was my boyfriend
4. Lipstick wiccans
5. The legend of Mr. Gordo
6. I think my roommate is a demon with a soul
7. Sunnydale saturday night
8. Lots of Xander to love
9. I miss Buffy T.v.s
10. I didn't write a song about Angel

Mohaha!

Buffy vs Buffy vs Buffy

Buffy the vampire slayer är en serie som jag verkligen älskar. Och idag såg jag filmen som serien bygger på för första gången. Den var inte så hemsk som jag trodde den skulle vara men den var långt ifrån bra. De ryktas ju även att de ska göra en re-make på filmen och att Megan Fox ska spela Buffy i den, undra hur det skulle bli?? Tvivlar på att någon kan göra rollen som Buffy bättre än Sarah Michelle Gellar. För mig är Buffy hennes roll... men det blir nog så efter 7 säsonger!
Det är i alla fall kul att ha sett filmen och det var en hel del kända ansikten med också. Åh, nu önskar jag att jag haft säsong ett här hos mig. Den kommer den 15 oktober då mamma och Uffa kommer upp och hälsar på =)


 

 

 

 

















En kväll på stan

Så, nu har man sett Ålesund på kvällstid/nattetid också. Vad finns nu att säga om detta?
Inte mycket, hehe...
Ett lite "större" diskotek och tre barer värda att nämna.

McDonalds var sponsorer till en Latinsk fest på nattklubben LIPP så jag hamnade där tillsammans med två från jobbet. Hade jättetrevligt. Gillar att spana in folk! Fick ett hum om klädkoden också, mycket paljetter såg jag, men den skiljer sig inte avsevärt från Sveriges. Sen gick vi till en lite mindre bar, för hög musik för min smak men ok folk.

Idag har jag handla lite frukt och ska eventuellt jobba... Ska måla mina naglar också ^^


Mitt krypin










Skön dag

Jag trivs väldigt bra med att vara själv i Norge än så länge. The sky has no limit, molning för det mesta dock men solen tittade fram en stund idag på dan och jag passade på att gå runt den lokala lilla sjön. Jag hann halvvägs innan det började regna igen^^ Luften är annorlunda här på något sätt, klarare, friskare.

På jobbet går det bättre och bätre. Börjar kunna lite namn och folk känner igen mig, positivt. Fattar norskan lite bättre också nu. Har lärt mig en uppsjö nyttiga ord att kunna när man står i kassa (vilket jag har fått göra sen dag ett). Typ leke, gut, jente, sjokolade, jordbaer, brus, ha de, spise her og jeg er under opplaerning, haha!
Har även lärt mig vad olika disneyfigurer heter på  norska, mycket viktigt att kunna!!

Fredag imorgon då... hmm, ska kanske in till Byn med några från jobbet och (för min del) spana in nattlivet. Får se om det blir av...

Ska lägga upp lite bilder på lägenheten imorgon också tänkte jag... måste bara ta dem först ^^


Saknar Albert

Ibland är man inget ljushuvud

Har fyllt min lägenhet med massa mysiga värmeljus och ljuslycktor. Har dock inga tändstickor kom jag på idag när jag skulle öka mysfaktorn till middagen!

På plats!

Bor nu officielt i Ålesund, tolv timmar från Gbg, ganska exakt!

Hitintills har allt gått bra. Har börjat på jobbet, mycket att lära men när det väl sitter kommer det nog gå bra.
Min pappa åkte i morse så nu är jag lite nervös över att vara själv. Skönt att jag har jobbet att gå till. Under dagen ska jag gå runt en liten sjö här i området och städa min lägenhet. Hehe, jag har en egen brevlåda, ett hyreskontrakt och ett elavtal.

Ålesund är en mysig stad och jag bor strax utanför i området, och tro det eller ej detta är lite komiskt, Moa! Hehe, mitt område heter Moa! Eller egentligen heter det spjelvik eller något men Moa är knytpunkten i området.

Jag har blivit lite förskyld och har därmed ett rött öga. Fan, jag hatar att mina förkyldningar har börjat sätta sig på ögonen istället för näsa och hals som på alla andra. Nä, jag är bara lite snuvig.

Min adress...
Nedregårdsveien 5
6010 Ålesund
Norge

Förväntar mig en hel drös handskrivna brev nu!! ^^

Och mitt norska mobilnummer...
+4791189804

Lite bilder nu då =)


Påväg upp till Ålesund


En fullastad Volvo


Övervåningen i detta lilla hus är min


Jag och Ålesund efter 53 + 0,2 km + 418 trappsteg


Albert känner sig ensam hemma i Sverige


Sista kvällen

Hjälp känner jag. Är inne på min sista kväll i Sverige på obestämd framtid. Läskigt som ett spöke i ett hemsökt hus. Järnspöken! Det hör nog till att vara illamående, ha magknipp, vara allmänt dämpad, tystlåten och krama mamma mer än vanligt när man ska flytta 100 mil norrut. What ever! Det kommer gå bra... och som vi säger här hemma; har inte flyttat på riktigt än, detta är bara ett äventyr =) 


Albert känner sig lite instängd då han fortfarande är omsluten av plast


Att återuppta ett nedlagt projekt

Hey ho, lets go!

I'm back in the game, back in business, ready to rock'n'roll...
Börjar nu blogga igen (ny adress dock) efter en allmän begäran om regelbundna rapporter om mina upplevelser i vårt kära grannland Norge. Som sagt så flyttar jag till Ålesund på fredag. Väldigt blandade känslor här. Lycklig men livrädd. Kommer sakna alla mina kära vänner. Det var fin av er att ni kom och sa farväl ikväll, det betyder mycket<3 Kommer sakna alla och hela grejen gick så fort och har fortfarande inte riktigt hunnit landa i det faktum att jag ska flytta. Men det lär jag göra. Mitt första projekt sen när jag är på egen hand är att fixa i ordning min design här på bloggen, promise!



Albert ska nog få en skvätt vatten ikväll tänkte jag...


RSS 2.0