Peace of mind

















Not...

Ibland rullar allt på som det ska. Men ibland stämmer ingenting. Livsfiolen klingar falskt, och det hör till och med jag som är tondöv. För mig har ingenting varit rättstämt sedan igår... så nu ska jag klaga lite på min usla melodi... 

Igår då till att börja med hade jag inte lust att göra någonting. Regnet öste ner och jag ville sitta inne och läsa en god bok. Men hyran gör sig påmind och den ska betalas innan den första. Och jag behövde också gå till banken för att få ut mitt bankkort, så jag kan få ut mina pengar. Det hela börjar med att jag stänger av väckarklockan utan att vakna. Upp likt en zombie betydligt senare än tänkt. Får stressa lite, hinner inte gå en promenad, och tar en buss in till stan. På bussen kommer jag på att jag glömt bankkontot jag ska sätta in pengarna på hemma. Fan också! Där slängde jag den busskostnaden i sjön.

Jag går till banken där hon som har hand om mitt ärende fortfarande hatar sitt jobb lika mycket som hon gjorde senast jag var där. Det tar lite tid men jag får mitt kort. Blir stressad, ska till jobbet och har lite bråttom till en buss. Precis när jag ska hoppa på bussen noterar jag att jag saknar kontanter. Till närmsta bankomat och tillbaka... missar bussen med femton sekunder. Tillbaka i Moa strax innan två, precis i tid för att gå på jobbet, visar det sig att jag börjar klockan tre!! Halleluja  

Idag har jag tappat ute ett kaffefilter över golvet och slagit i huvudet i en handtork (fråga mig inte hur jag lyckas). Har även lyckats bränna mig på en grill och tjatat hål i huvudet på en praktikant. Att snitta upp mitt ena långfinger på ett papper och halka på en isfläck, DET hann jag också med denna underbara dag!

Nu vill jag bara sova...

"After all tomorrow is another day"  


Dagens låt

Norrmännen är roliga. Haha... okej, det var inte kul. Eller jo det var det väl egentligen om man är jag men skit samma. Så här var det asså... norrmän är roliga. I Sverige spelas det inte speciellt mycket norsk musik (om man bortser från plågan Fairytale, och den är inte ens på norska). Grejen är dock den att i Norge spelas det en hel del svensk musik.

Vi har de lite mer irriterande låtarna, botten Anna och vi sitter i Ventrilo och spelar DotA. De lite mer pinsamma som Främling… De aktuella t ex, Agnes (release me). I samma bil med Bo Kaspers Orkester hörde jag två gånger förra veckan på radion. Men det var idag när de på jobbet började sjunga en speciell låt som jag verkligen insåg att mycket musik når fram till Norge. Av alla låtar; Svennebanan!! Hehe, oj va jag började flina. Och det var inte roligt! Bara komiskt^^ Att folk sjunger på en svenne låt som svennebanan... det gjorde mig dock glad, mycket minnen!


Svaren på de tio eviga frågorna (Mikael hade varit stolt)

1. Jag är Gud(s dotter)!
2. Big Ben? Nej, det är en klocka... Big Mac??  
3. Alla måste finna sin egen mening... leka?
4. Ägget såklart, resultatet av två korsade fågelarter (XX)
5. Genom slavarbete och grym arkitektur 
6. ”The journey doesn’t end here. Death is just another path. One that we all must take”
7. För att det fanns ett behov
8. Björn Gustavsson har svaret...
9. Vet inte, får fråga Destiny’s child!
10. Jag bor redan lika långt långt borta från dem som dem från mig


En helg med mamma

Hajhaj folkens!

I helgen kom min mor och Uffa upp till mig. Hur mysigt och välbehövligt som helst. Lite konstigt att ha sin lägenhet invaderad av mamma som genast började pyssla om mig, men det var skönt. Under tre dagar slapp jag fixa mat =) och hela kylskåpet blev fyllt av mat. Då menar jag verkligen hela! hehe Det var lite väl tomt innan. Var tvungen att jobba lördag men fick fredagen ledig i alla fall. Vi åkte runt lite i Ålesund (jag körde) och var turister, gick i affärer och var ute och åt på restaurang. Kul att köra bil. Herregud, detta inlägg låter som ett dåligt vykort. Jaja, vi skickade ett vykort till mormor... Det var väldigt skönt att se mamma igen i alla fall efter en månad. Nu blir det inte förens till jul.

Lägenheten är helt klar nu med fåtöljer och gardiner. Det blev jättebra! Och mina filmer och böcker är här <3 Lycka! 

Albert blev dock kvar i mitt fönster i Mölnlycke 


De tio eviga frågorna

1. Finns Gud?
2. Vad fanns innan Big Bang?
3. Vad är meningen med livet?
4. Vad kom först; hönan eller ägget?
5. Hur byggdes pyramiderna?
6. Vad händer efter döden?
7. Varför uppstod samhället?
8. What is love?
9. Finns det ett öde?
10. Varför bor jag inte i en galax långt, långt borta?

<3


Livet på norska

Det går bättre och bättre med att förstå norskan nu.

Några roliga saker jag upptäckt dock är att Spotify nu har reklam på norska. Alla hemsidor är på norska... typ myspace. Och reklamen i marginalen på facebook är på norska. Inte för att jag läser reklamen men ändå. Det är lite komiskt.

Säger hejdå på norskt vis till mamma i telefon. Och när jag skulle lägga till låtar i en spotify playlist läste jag titeln som soft is (mjukglass). Jag bara, varför har jag en spelningslista som heter glass? Men det stod ju softis (alltså slappa). Efter en månad :O vi får de hur det är efter ett halvår.

Ha det!

A bright blessed day

Ledig idag... wii! Första fria dagen på en evighet och på evigheter. Firade med att gå upp tidigt och göra mig redo för en dag på byn. Hade på mig en outfit idag också (outfit och outfit, inte McDonalds kläder eller mysbyxor), det kändes bra att klä sig som sig själv igen och inte som en i den jobbande mängden.

Väl på byn skaffade jag ett lånekort på biblioteket... LYCKA! Ålesunds bibliotek har faktiskt ett fint utbud av Fantasy på engelska, lånade två böcker, tog mina böcker och letade upp ett Café där jag spenderade några timmar med underbar läsning och lunch. Passade på att springa lite i affärer, spana in det norska modet (mycket paljetter till min fasa) och besöka Nordea. Måste öppna norskt bankkonto för att få min lön (som skulle kommit igår), har därför lite brist på pengar just nu och ett väldigt tomt kylskåp. Tur att jag får mat på jobbet.   

Det var när jag var påväg förbi BikBok som magin slog in idag. Slänger ett öga in i affären när jag går förbi och tänkter... nä, ser inte riktigt ut som jag, och hade helt passerat då en bekant melodi når mina öron från butikens inre. det kan inte vara sant! Jag gör snabbt en U-sväng och nästan rusar in i en tom affär med ett butiksbidräde som bara stirrar på mig, som bara stirrar på taket... HASSLE SPELAS!! AAAaaa! Studsar av glädje innan jag inser att jag skämt ut mig. Försvinner ut så fort låten tar slut med ett stort leende på mina läppar.
En sak som jag kommit på som är väldigt negativt med att bo här uppe, ingen förstår mina grymma ordvitsar. Man måste visst vara svenska för att förstå mig...

Ja, mer spännande än så är inte Norge just nu... har skaffat mig en grym plan inför nästa höst dock! But it's secret... men för första gången på mycket länge har jag en plan.

Helgen startar imorgon, det firar vi med jobb från 11 - 19! Yeah på den! hehe =)


Om jag var en vampyr... skulle jag...


... definitivt bo i Forks
... ha ett semesterhus i Ålesund
... vara vegetarian
... ha Bella och Edward som bästa kompisar
... suga och spy
... älska att klättra i träd
... se på Tarantinos filmer utan att stundtals äcklas
... ha Lestat som pojkvän
... låta den rätta komma in
... ha ett svart hjärta
... vara livrädd för Buffy
... ha Spike som idol
... i smyg vara sugen på kattungar
... ha "Jag är en vampyr" som favoritlåt
... skriva en episk bok med titeln "En vampyrs dödsöden"


Jag får aldrig min klänning färdig

Hehe! Tre ord, tolv bokstäver... jobb, jobb, jobb.

Att jobba i lördags var det värsta jag någonsin gjort. Så mycket folk, lång kö. Och någon gång under dagen stod jag verkligen helt handfallen och bara stirrade. Fy fan. Men jag överlevde, med ett vackert brännmärke på armen som minne.

Okej, en dag för mig ser ut såhär ungefär fördelat på timmar... sömn 11h (sover mycket just nu, I know!), jobb 8h, promenad 30 min, dusch 30 min, laga mat (äta mat) 1h, övrigt (till och från jobbet, diska, städa, datorn) 3h. På torsdag har jag första lediga dan på två veckor =) yeyh! Så då ska jag in till Ålesund och spana in lite affärer och biblioteket. Och imorgon får jag första lönen! I Norge får man lön den 7 för månaden innan. Mycket bättre system än i Sverige.

Min vackra promenad miljö




RSS 2.0